Köpvillkor

Allmänt om Secronic Teknikprodukters köpvillkor

Konsumentköplagen (1990:032) och Lag (2000:274) om konsumentskydd vid distansavtal och hemförsäljningsavtal innehåller regler om dina rättigheter som konsument. Oavsett hur du handlar hos oss är nedanstående köpvillkor komplement till dessa lagar och är de bestämmelser som gäller mellan oss och dig. För mer information se konsumentverkets hemsida.


Persondatapolicy

När du handlar på denna webbplats kommer vi att registrera en del personlig data om dig. Dessa inkluderar namn, adress, telefonnummer, e-postadress, beställda produkter mm. Ingen av denna information lämnas till tredje part och sparas endast för att vi ska kunna fullfölja din beställning samt ha möjlighet att kontakta dig om det uppstår några problem med din beställning. Du kommer aldrig att ta emot reklam eller annat material från oss om det inte rör en specifik beställning, såvida du inte har givit ditt uttryckliga tillstånd till detta.

Köp

Träffande av avtal
Vid beställning, via Internet, träffas avtal om köp när du väljer att bekräfta köp i kassan. Vid uppenbara felaktigheter (t.ex. uppenbart felaktigt pris eller tryckfel) förbehåller vi oss rätten att korrigera felet i efterhand. Om du inte är nöjd med vår korrigering eller anser att produktinformationen är felaktig får du självklart välja att avboka din order utan kostnad. 

Kreditkontroll
På grund av kunder som beställt produkter men som ej sedan betalat för dem, måste vi tyvärr göra bedömning vid varje beställning och i vissa fall ta kreditupplysning. I de fall osäkerhet råder, kan du ändå mot förskottsbetalning få beställda varor levererade.

Ändring av order
Om din order redan är skickad har vi ingen möjlighet att göra några ändringar eller tillägg. Ändringar och tillägg måste därför göras innan din order skickas genom att kontakta oss på e-post: kontakta@secronic.com eller per telefon 070-6814146.

Priser och betalning

Pris
I priserna ingår moms. Avgifter för frakt tillkommer enligt vikttariff. Fraktfritt för order över 10.000 SEK.

Betalsätt
Du betalar via faktura som alltid medföljer leverans eller i direkt anslutning till leverans. För privatpersoner är betalningsvillkoret 10 dagar, för företag 30 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift á 50 SEK per påminnelse. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

 

Leveranser
Leveranstid

Leveranstiden är normalt 2-5 arbetsdagar. Varor som inte finns i lager, utan måste beställas från underleverantör, kan i vissa fall få en längre leveranstid. 


Paket som inte avhämtats debiteras med en avgift på 250 kronor. I avgiften ingår tur och retur frakt plus administrationskostnader. 

Transportrisken
Vi står för transportrisken, dvs. risken för att produkten skadas eller kommer bort under transporten från oss till dig. Varje försändelse besiktigas innan den skickas till dig. Skulle produkten ändå vara skadad eller felexpedierad när den anländer så åtar vi oss att kostnadsfritt åtgärda felet.

Transportskador/Felexpediering
Om produkten är skadad vid leveranstillfället bör detta anmälas omgående till oss på e-mail eller per telefon. För att vi ska kunna reklamera skadan gentemot vår transportör behöver vi anmäla transportskadan till dem inom 1-3 dagar. Vi är därför tacksamma om du anmäler skadan inom denna tid.


Returrätt/öppetköp

Du har 30 dagars returrätt på dina varor. Förpackningen kan öppnas och produkten kan användas men produkten måste vara i originalskick, dvs inga repor eller dylikt, och förpackningen oskadad. 

Skicka med ett brev i returen med anledningen till returen. Bifoga även faktura och kundnummer och ditt namn. Du kan antingen välja att få en annan vara eller få dina pengar tillbaka. Om du väljer att få pengarna tillbaka skriv vilken bank, clearingnummer och kontonummer du vill ha pengarna insatta på. Alternativt kan du ange ett bankgiro- eller plusgirokonto där vi skall sätta in pengarna.

OBS! Porto/frakt återbetalas inte. Sänd inte heller varan mot postförskott då vi inte löser ut dessa.

Returadress
Secronic Teknikprodukter
Kopptorpsvägen 3
711 35 Lindesberg


Garanti

Garantins längd
Vi har via våra leverantörer normalt 1 års garanti.